Upiaa pin uppia (2010)

Viaton estetiikka, glamour, puhdas ja tahraton maailmankuva ja tarina joka kuvassa – pin-up oli kaikkea tätä. Pin-up voi olla nykyään sitä ja muutakin: monenkokoista, monimuotoista ja avarakatseista. Sööttiä estetiikkaa ja sopivaa tarpeistoa unohtamatta.

Valokuvaaja Martu Väisäsen valokuvanäyttely ”Upiaa pin uppia” avatiin Lifestyle Kaupassa Oulussa perjantaina 14.1.2011 Näyttely koostui kuvista, jotka kuvattiin studiossa sekä Elokuvateatteri Starissa syksyllä 2010. Malleista useimmat olivat kuvattavana ensimmäistä kertaa, ja kuvien vaatetus sekä tarpeisto luotiin yhteistyöllä. Kuvissa haluttiin tuoda esiin myös monimuotoisuus ihmisenä ja persoonana rooleja ja teemoja mukaillen.

Tämän projektin myötä heräsi ajatus TunneKuvasta ja siitä että valokuva voi olla eheyttävä ja voimaa antava väline.

Upiaa pin uppia -näyttely on Martu Väisäsen ensimmäinen valokuvanäyttely. Ensimmäisen näyttelypaikan jälkeen kuvat ovat olleet esillä useammassa paikassa.

Upiaa pin uppia -näyttelykuvien käsittely Annina Tukia. Työryhmässä mukana myös Otto Eräjoki. Kiitän kaikkia projektiin osallistuneita tahoja ja upioita malleja.