Syksyn kiireitä

 • 

Uudet sivuni ovat olleen jo kohta vuoden pystyssä ja vaikka tarkoitukseni oli kirjoittaa blogia ahkerasti niin kiireet ovat vieneet minut mennessään.

Mutta kuulkaa: saan tehdä nyt tällä hetkellä juuri sitä työtä mitä rakastan. Tulin valittua Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hankeen pilottitaiteilijaksi ja olen saanut työskennellä aivan loistavien työkavereiden ja ryhmän kanssa. Oulun kaaren kuntayhtymän järjestämän hankkeen tavoitteena on syrjäytymisen ehkäiseminen ja laaja-alaisen hyvinvoinnin edistäminen taiteen ja kulttuurin keinoin erityisesti työttömien nuorten, maahanmuuttajien ja erityisryhmien keskuudessa.

Olen päässyt tutustumaan ja tekemään työtä Vaalassa nuorten ja heidän ohjaajien kanssa ja tämä syksy on opettanut minulle paljon ihmisistä, omasta itsestäni ja taiteen parantevista vaikutuksista. Siitä että jokaisella on oikeus korjaavaan kokemukseen ja jokaisella on oikeus tulla nähdyksi oman itsenään, persoonallisena yksilönä. Parhaimmat palautteet ovat tuleet käytännön kautta: aluksi passiivisilta vaikuttaneet nuoret innostuivat omien kuvien pohjalta suunnittelemaan taideteoksia nuorisotilan seinälle ja vielä kuluvan vuoden aikana pääsemme jo kenties ihastelemaan valmiita töitä. ”Mukavaa että olet täällä, meillä on nyt tekemistä”- sanoi yksi nuori ja tällä kommentilla on suuri merkitys. Olen tuonut sisältöä heidän elämäänsä ja toivon että taiteen avulla he löytävät itsestään uusia positiivisia puolia ja kokevat onnistumisen elämyksiä myös jatkossa.

Lisäksi olen opettanut Oulun taidekoululla animaatiota ja elokuvaa saaden sinne myös lisätunteja Oulun kaupungin iltapäiväkerho (kärki-hankkeen) tiimoilta. Intoa hihkuvat oppilaat ja nopeata tahtia edistyvät animaatiot ovat paras palkinto joskus raskaastakin opetustyöstä.

En ole unohtanut valokuvausprojeteja: kovin paljon en ole nyt tämän syksyn aikana valokuvaustöitä saanut mahdutettua kalenteriini mutta muutamia isompia keikkoja olen ottanut mieluusti vastaan. Yksittäisistä keikoista olen valitettavasti aikapulasta johtuen joutunut kieltäytymään. Aika ei vaan yksinkertaisesti riitä kaikkeen mielenkiintoiseen tekemiseen.

Omia uusia taideprojekteja olen kehitellyt päässäni, niitä päästään toivottavasti toteuttamaan ensivuoden puolella!

Palaathan lukemaan taas blogiani, pyrin kertomaan kuulumisistani työn ja taiteen saralta nyt hieman säännöllisemmin.

Valoa ja lämpöä marraskuuhun ja ihanaa joulunajan odotusta!